Geitfjellet vindpark1. jun 2020

Geitfjellet, vindpark, vindkraft, prosjekt, referanse, ramirent

Prosjektet er en del av Fosen Vind som er Europas største vindkraftprosjekt på land. Det er TrønderEnergi, Statkraft og Nordic Wind Power som står bak utbyggingen der det er investert totalt 11 milliarder kroner i seks vindparker på til sammen 1000 MW. Utbyggingen inkluderer vindparkene Harbaksfjellet, Roan, Storheia og Kvenndalsfjellet samt vindparkene Geitfjellet og Hitra 2.

Fakta om prosjektet
  • ProsjektFosen vind
  • Selskap Statkraft, TrønderEnergi & Nordic Wind Power
  • Investering11 milliarder NOK
  • Planområde25 km2
  • Turbiner 43
  • Årsproduksjon 548 GWh

Vindkraft er en spennende bransje, og Ramirent liker å være med på nye og utfordrende prosjekter.

Ett av disse er Geitfjellet vindpark som er en del av Europas største vindkraftprosjekt på land. Geitfjellet vindpark ligger i Snillfjord i Trøndelag fylke. Byggingen startet i 2018, mens monteringen av turbinene hadde oppstart i april 2020. Vindparken, har 43 vindturbiner med rotordiameter på 136 meter, mens installert effekt er 180,6 MW med forventet årsproduksjon på 548 GWh.

Lang erfaring innen vindkraft

Ramirent har lang erfaring fra ulike vindkraftprosjekter og ble valgt som leverandør for Vestas i forbindelse med utbyggingen av Geitfjellet. Det danske selskapet er en av verdens største produsenter av vindturbiner for fremstilling av elektrisk kraft med mer enn 122 GW vindkraft installert globalt. Vestas visjon er å bli verdensledende innen bærekraftige energiløsninger.

Veldig løsningsorienterte

– Ramirent forstår hvilke behov vi i Vestas har i forbindelse med utfordrende vindkraftprosjekter der forsinkelser kan bli kostbare. Ramirent leverer raskt og til riktig tid. I tillegg til at de er effektive, er medarbeiderne også veldig løsningsorienterte, påpeker prosjektlederen som legger til at Vestas og Ramirent også samarbeider i forbindelse med en rekke andre prosjekter i Norden.

Key Account Manager Kenneth Stallvik i Ramirent opplyser at de i forbindelse med Geitfjelletutbyggingen blant annet har levert modulrigg i TEK17-kvalitet som huser ansatte fra både Vestas og Statkraft. Og Ramirent har også vært med i prosessen og samarbeidet med kunden helt i fra turbindelene ble tatt i land til installasjon på fjellet utenfor Orkanger. – I tillegg har vi hatt et tett samarbeid mellom våre lokale kundesentre, salgsteam og HUB, forteller Stallvik som synes det er motiverende å jobbe som problemløser i mange ulike og nye situasjoner.

God dialog helt avgjørende

– Vi har samarbeidet med Vestas på en rekke vindkraft-prosjekter både her i Trøndelag og ellers i landet de sist fem årene. Vestas har gitt oss mye tillit, og vi har også kommunisert godt på tvers av ulike prosjekter i Norden. Gjennom alle disse prosjekten har vi opparbeidet en veldig god og tett dialog som er helt avgjørende for at vi skal lykkes med denne type krevende prosjekt der både tilgjengelighet og værforhold kan by på en god del utfordringer, forteller Ramirents Key Account Manager.

Ramirent har levert alt fra generatorer og teleskoptrucker til lifter og moduler. – Og vi har i stor grad benyttet oss av lokale underleverandører, påpeker Kenneth Stallvik.

Ramirent har nå 30 lokasjoner i Norge, fra Alta i nord til Kristiansand i sør. I tillegg bygger også utleieselskapet midlertidige kundesentre for store prosjekter slik at kundene kan leie alt utstyr fra stedet der de bygger.

Produkter brukt i prosjektet

Ta kontakt for å diskutere ditt neste prosjekt!