Førde videregående skole

  5. des 2022

  Førde videregående skole, prosjekt, consto, ramirent, referanseprosjekt

  Vestland fylkeskommune valgte Consto som totalentreprenør for rehabilitering og utbygging av Førde Videregående skole. Så mye som mulig av det gamle skolebygget på Øyrane blir med videre, så gjenbruk er også et stikkord for prosjektet. Dette vil bli den største samlokaliseringen av elever innen studiespesialisering og yrkesfag i Vestland fylke og vil huse rundt 1000 elever.

  Fakta om prosjektet
  • ArkitektLINK arkitektur AS
  • ByggherreVestland Fylkeskommune
  • EntreprenørConsto Bergen AS
  • Bruttoverflate30 m2
  • Verdi520 millioner NOK
  • OppstartsdatoJuni 2022
  • FerdigstillelsedatoMai 2023

  Prosjektet innebærer både nybygg og rehabilitering av eksisterende bygg, totalt en bruttooverflate på 30 000 m2. Prosjektet har høyt miljøfokus med blant annet bruk av treverk i det meste av primærkonstruksjoner. Videre, inkluderer også prosjektet et uteområde på 40 000 m2 som skal bearbeides og lagt til rette for både gående og syklende.

  Den nye Førde videregående skole skal også inneholde et stort auditorium, idrettshall, tannklinikk samt et garasjeanlegg som ligger under havnivå. - Alt er støpt vanntett, forsikrer anleggsleder Kåre Skjerping i Consto Bergen AS. Skolen har vært operativ gjennom hele byggeprosjektet, så det har vært en krevende logistikk, sier Skjerping.

  Vi har hatt et ekstremt tett samarbeid med byggherre hele veien, både i forhold til skoledrift og prosjektets fremdrift, forteller Carina Schrøder, prosjektleder i Consto Bergen AS. Hun kan også fortelle at de har gjennomført ulike «elev-prosjekter» under byggeperioden med elevene som går yrkesfag. - Her får elevene være med på å bygge deler av sin egen skole og noen har til og med tatt fagbrev på prosjektet, sier Carina.

  Produkter brukt i prosjektet

  Kontakt oss for å diskutere ditt neste prosjekt!