Største enkeltstående stillasprosjekt - Frysjaparken

  7. sep 2022

  Ramirent største enkeltstående stilasprosjekt

  15.000 m2 stillas skal leveres til Veidekkes byggeprosjekt på Frysjaparken. Det er et kjempestort volum på en trang byggeplass. Ramirents største enkeltstående stillasprosjekt på 10 år er planlagt på tegnebrettet ned til minste detalj sammen med totalentreprenør Veidekke.

  – Når første stillaspinne settes i jorda på Frysjaparken i september er typiske utfordringer luket ut. Tegningene må følges nøye – det er ingen kunstnerisk frihet, sier Thomas Tangstad, Regionleder Oslo Stillas i Ramirent Norge.

  – Et stort prosjekt krever solide samarbeidspartnere

  Frysjaparken blir det nye bydelssenteret på Frysja ved Kjelsås i Oslo. I fire byggetrinn skal det til sammen bygges 1100 leiligheter, næringsareal i første etasje og parkeringskjeller over to etasjer. Produksjonsstart var i februar 2018, og Veidekke er i gang med byggetrinn tre som er det største trinnet de bygger på. Ramirent skal i gang med stillasbyggingen i september når de store fasadene på byggetrinn 3 kommer opp.

  – Frysja er et stort prosjekt og derfor er det viktig for oss å ha en solid og god samarbeidspartner som vi vet leverer. Ramirent er en stor aktør i markedet som har kapasitet til å ta store prosjekter. Vi jobber mye med koordinering og planlegging så alle fagene jobber rasjonelt. Det er nøkkelen for et bygg som dette, og det får vi til med Ramirent, sier anleggsleder i Veidekke, Joachim Fåberg.

  Frysjaparken største enkeltstående stilas

  15.000 M2 STILLAS: Ramirents største enkeltstående stillasprosjekt på 10 år er planlagt på tegnebrettet ned til minste detalj sammen med totalentreprenør Veidekke. Fra venstre: Thomas Tangstad (Ramirent), Joachim Fåberg (Veidekke) og Jarle Jonny Pettersen (Ramirent).

  Visualiserer stillaset

  I ukentlige møter planlegger Veidekke og Ramirent behovene og totaliteten i prosjektet. Ved hjelp av virtuelle hjelpemidler, metoder og verktøy visualiserer de stillaset, og legger dette sammen med BIM-modellen som er på resten av bygget. BIM (Building Information Modeling) er digital modellering av bygg.

  – Det er en veldig god måte å planlegge på når vi kan diskutere noe som er modellert, og det er lettere å involvere andre fag som skal bruke stillasene. Vi sitter sammen i møter og jobber oss gjennom all stillas som skal bygges, ser spesielt på vanskelige detaljer og løser utfordringer før vi starter stillasbyggingen, sier Fåberg.

  Og for alle som skal bruke stillaset, betyr dette også mye: – Siden vi planlegger hver minste detalj bygger vi stillaset så riktig som mulig fra første etasje til toppen av bygget. Det gjør at mange problemer er løst før vi setter pinnene i bakken, og sjansen for ombygging av stillas underveis i byggeprosjektet synker. Vi får et stillas som er bedre tilpasset arbeidet som skal gjøres, sier Tangstad.

  Deler erfaringer

  – På ulike byggeprosjekter møter vi mange av de samme utfordringene. Etter hvert prosjekt får både Veidekke og vi i Ramirent bredere erfaring fra for eksempel byggtekniske utfordringer og tidsineffektive løsninger. Vi tar med erfaringene og nye løsninger inn i nye prosjekt, og ser hvor det er mulig å spare tid og penger, sier Tangstad.

  Ramirent Frysjaparken

  – At vi har én leverandør på mye leieutstyr er lettvint for oss, og et trygt valg. Ramirent har mye utstyr, og leverer god kvalitet, sier anleggslederen for Veidekke, Joachim Fåberg. Fra venstre: Joachim Fåberg (Veidekke), Thomas Tangstad og Jarle Jonny Pettersen (begge Ramirent).

  Totalleverandør av alt utstyr

  Ramirent-konsernet er en del av Loxam-group, og sammen er de den største utleieleverandøren i Europa og tredje størst på verdensbasis.

  I tillegg til å levere stillas er Ramirent totalleverandør av utstyr til Veidekke i forbindelse med Frysjaprosjektet, som provisorisk elektro, byggvarme, heiser, maskiner, lifter, nedkastrør for avfall, containere, og alle andre relevante produkter for hele byggeperioden.

  – Det er viktig for oss at vi klarer å tilby det utstyret Veidekke trenger, med god kvalitet. Det er et stort prosjekt med utfordrende logistikk, og som totalleverandør av rigg og drift må vi levere slik Veidekke forventer, sier Jarle Jonny Pettersen, Storkundeselger i Ramirent Norge.

  – At vi har én leverandør på mye leieutstyr er lettvint for oss, og et trygt valg. Ramirent har mye utstyr, og leverer god kvalitet, sier anleggslederen for Veidekke, Joachim Fåberg.

  Kontaktpersoner

  • Regionleder Oslo Stillas Ramirent Norge, Thomas Tangstad - 401 01 577

  • Storkundeselger Ramirent Norge, Jarle Jonny Pettersen - 913 20 581

  • Anleggsleder Veidekke, Joachim Fåberg - 926 26 923

  Ta kontakt med et av våre kundesentre her!
  Anne Kiær Ramirent
  Anne Kiær

  Markedskoordinator