Ramirent-kontrakt på Ensjø

  1. jul 2021

  Anleggsleder i Veidekke, Roger Dalheim(t.v.) og storkundeselger Atle Bråthen i Ramirent på byggeplassen på Ensjø der OBOS-prosjektet Lumanders Hage skal reise seg de neste årene.

  Ramirent har nå inngått en nesten tre år lang kontrakt med Veidekke i forbindelse med utbyggingen av Lumanders Hage på Ensjø der 215 nye OBOS-leiligheter skal føres opp.

  Dette er en del av «Ensjøbyen»-prosjektet som er et byutviklingsprosjekt på Ensjø i Oslo. Området består i dag hovedsakelig av næringsbygg, men den langsiktige planen til Oslo kommune er å transformere Ensjø om til en boligbydel med nærmere 7000 leiligheter i tillegg til grøntområder, butikker, kafeer, skoler og barnehager.

  Og nylig inngikk Veidekke en totalentreprisekontrakt med OBOS på Ensjø til en verdi av 512 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift. Veidekke skal bygge hele 215 leiligheter som fordeles på fem bygg på fire til seks etasjer pluss kjeller. Byggearbeidene med Lumanders Hage startet i midten av mai, og ifølge Veidekkes anleggsleder Roger Dalheim er det planlagt overlevering av de første boligene i løpet av andre halvår 2023.

  LUMANDERS HAGE: De 215 leilighetene i Lumanders Hage fordeles på fem bygg på fire til seks etasjer pluss kjeller. Illustrasjon: OBOS

  LUMANDERS HAGE:De 215 leilighetene i Lumanders Hage fordeles på fem bygg på fire til seks etasjer pluss kjeller. Illustrasjon: OBOS

  TREÅRIG AVTALE

  Samtidig er det nå klart at Ramirent Norge har blitt valgt om underleverandør til storprosjektet på Ensjø. Det ble nylig undertegnet en avtale som har en varighet på nærmere tre år.

  – For oss i Ramirent Øst er dette både en stor, viktig og ikke minst langsiktig avtale, påpeker storkundeselger Atle Bråthen. – Vi skal levere byggestrøm, alle heiser, garderobeutstyr og alt det utbygger ellers trenger å leie av utstyr, opplyser Bråthen.

  – Vi har et godt samarbeid med Veidekke og har bistått de ved flere andre store OBOS-prosjekter her på Østlandet. Nå gleder vi oss til å hjelpe til med utbyggingen av Lumanders Hage, sier Ramirents storkundeselger, Atle Bråthen.

  – ER I RUTE

  Veidekkes anleggsleder på Lumanders Hage-prosjektet, Roger Dalheim, er også godt fornøyd med samarbeidet. – Det er jo en stor fordel for den daglige driften at Veidekke og Ramirent kjenner hverandre så godt, påpeker Dalheim som opplyser at oppstarten av prosjektet på Ensjø har gått bra så langt.

  – Grunnarbeidet er godt i gang, og etter sommeren starter betongarbeidene, forklarer anleggslederen.

  TAKTERASSER, BARNEHAGE OG BILDELING

  I tillegg til leiligheter bygges det også garasjeanlegg og en barnehage med fire avdelinger i tilknytning til Lumanders Hage. Det blir dessuten ført opp et stort felleslokale med kjøkken og egen utleiedel forbeholdt alle i borettslaget. Mellom byggene blir det et stort og åpent gårdsrom med felles hage og lekeplasser, og det skal også tilrettelegges for bildelingsordning og elbil- og elsykkel-lading.

  Ramirent, ensjø leiligheter

  BOLIGBYDEL:Planen til Oslo kommune er å transformere Ensjø til en boligbydel med nærmere 7000 leiligheter i tillegg til grøntområder, butikker, kafeer, skoler og barnehage. Illustrasjon: OBOS

  Christina Niemi
  Christina Niemi

  Marketingsjef