Ramirent inntar Jessheim7. nov 2019

Stavdal har blitt til Ramirent på Jessheim

Stavdal har blitt til Ramirent på Jessheim. – Lokalkunnskapen, den gode servicen og de flinke folka tar vi med oss videre, og så investeres det nærmere 15 millioner i nytt utstyr slik at avdelingen blir en totalleverandør til bygg- og anleggsbransjen.

Det sier regionleder i Ramirent, Geir Helland, etter at Stavdal-avdelingen i Elektrovegen 10 på Jessheim nå er ferdig omprofilert til Ramirent-kundesenter og klar til å ta i mot både nye og gamle kunder. Bakgrunnen for dette er at Ramirent Plc for en tid tilbake kjøpte opp Stavdal AB i Norge og Sverige for 1,6 milliarder kroner.

I 2018 hadde Stavdal en omsetning på 819 millioner svenske kroner og 280 ansatte i Sverige og Norge. Ramirent-oppkjøpet førte til at Stavdal nå er det største utleieselskapet i Sverige. I Norge har Stavdal to kundesentre, nærmere bestemt på Jessheim og på Furuset som til sammen omsatte for 50 millioner kroner i fjor.

Kundesenter nummer 33

Og fra og med 1. november ble kundesenteret på Jessheim omprofilert og offisielt åpnet som Ramirent-kundesenter nummer 33. Og senere denne måneden skal forvandlingen markeres med en egen kundedag. Og Ramirent vil nå investere mellom 10-15 millioner i ny og bredere maskinpark ved avdelingen.

– Vi er veldig fornøyde med å få Stavdal Jessheim inn i Ramirent-familien. Denne avdelingen har jeg egentlig vært imponert over lenge. De har opparbeidet seg en sterk posisjon i et område som er i voldsom vekst, og det er helt perfekt at vi nå er på samme lag. Dermed får vi blant annet en fot innenfor Oslo Lufthavn der Stavdal er sterkt representert, sier Helland som understreker at kundene ikke vil merke mye til omorganiseringen foruten tilgang til en mye større maskinpark.

Viderefører gode kundeopplevelser

– Det er en grunn til at mange kunder har foretrukket Stavdal-avdelingen, og det som nå blir viktig er å videreføre disse gode kundeopplevelsene med den store lokalkunnskapen, kompetansen og serviceinnstillingen som har rådet i disse lokalene. Og heldigvis får vi også beholde alle de flinke folka, smiler en fornøyd regionleder.

regionleder i Ramirent, Geir Helland(t.h.) og kundesenterleder i Ramirent Jessheim, Knut Arne Engelstad.

KUNDEOPPLEVELSE: – Det blir veldig viktig å videreføre de gode kundeopplevelsene og den store lokalkunnskapen, kompetansen og serviceinnstillingen som har rådet i disse lokalene, sier regionleder i Ramirent, Geir Helland(t.h.) og kundesenterleder i Ramirent Jessheim, Knut Arne Engelstad.

Det ”nye” Ramirent-senteret vil ha et dekningsområde fra Jessheim og Gardermoen oppover mot Espa og videre til Kongsvinger og inn mot Hønefoss og derfra helt ned til Oslo.

Blir totalleverandør

– Dette blir en spennende reise og noe jeg virkelig gleder meg til, sier Knut Arne Engelstad som har vært daglig leder i Stavdal-avdelingen siden oppstart i februar 2015. Nå blir han Ramirents kundesenterleder.

– Tidligere var vi spesialister på lifter, men nå blir vi tilført mye nytt Ramirent-utstyr som vil gjøre oss til en totalleverandør, eller såkalt ”generalist”, i bygg-og anleggsmarkedet. Dessuten vil vi gjennom Ramirent-systemet være tilgjengelig over et mye større område enn tidligere og ha et omfattende apparat i ryggen her i Norge, påpeker Engelstad.

Skal vokse

Den nye Ramirent-duoen legger heller ikke skjul på at de har ambisjoner om å vokse.

– Stavdal-avdelingen har hatt en jevn vekst helt siden oppstart med over 20 prosent økning i omsetningen i fjor, men i første omgang handler det om å ta best mulig vare på de kunderelasjonene vi allerede har. Samtidig har vi sterke konkurrenter og må hele tiden ha ambisjoner om å utvikle oss og vokse. Den nye og bredere maskinparken åpner dessuten opp for helt nye kundegrupper, sier regionleder Geir Helland i Ramirent.

Christina Niemi
Christina Niemi

Marketingsjef