Ramirent beveger seg inn i kjøpesenter-segmentet

  26. jun 2019

  Da Rortunet kjøpesenter i Slemmestad, Røyken, skulle bygge om, ville de helst unngå å stenge butikkene i ombyggingsperioden. Løsningen ble Ramirent. Etter at Ramirent presenterte sin modulløsning, ble det klart at man kunne flytte butikkene inn i deres moduler, mens kjøpesenteret ble bygget.

  Da Rortunet kjøpesenter i Slemmestad, Røyken, skulle bygge om, ville de helst unngå å stenge butikkene i ombyggingsperioden. Løsningen ble Ramirent. Etter at Ramirent presenterte sin modulløsning, ble det klart at man kunne flytte butikkene inn i deres moduler, mens kjøpesenteret ble bygget.

  Alle butikkene kunne flytte inn i det midlertidige modul-kjøpesenteret til avtalt dato, 6. mai. Men tidsfristen var kort: Senteret måtte være ferdig innen to måneder.

  – Det har vært tøft, innrømmer prosjektleder Arne Karlsen i Ramirent. - Vi jobbet etter en knalltøff tidsramme, og siden dette ble bygget på vinteren, opplevde vi blant annet litt utfordringer med snøfall og mye is. Samtidig opererte Ramirent som hovedbedrift i en byggherrestyrt entreprise, hvilket betyr at vi var ansvarlig for rørleggere, elektrikere og tømrere og snekkere, forteller han.

  Selv om senteret skulle åpne 6. mai, begynte flere butikker å tilpasse sine lokaler allerede 15. april. - Det er en liten utfordring når det er 12 forskjellige butikker som alle har forskjellige behov. Blant annet en sushi restaurant og et renseri som er satt opp av egne enheter utenfor selve senteret.

  Brakke-begrepet er utdatert. Nå er det moduler som gjelder, sier Karlsen. – Alle modulene oppfyller strenge TEK-krav, samtidig som vi har strukket oss langt for å tilfredsstille enda høyere krav til aktører som Vinmonopolet og Boots apotek, sier han.

  Første gang i Norge?

  Utfordringer til tross, de kom i mål og rakk åpningen. Totalt rommer kjøpesenteret 55 moduler, som omfatter totalt 1 500 kvadratmeter. Tilbakemeldingene har vært positive, og butikkene har vært i full drift fra dag én: - Så vidt meg bekjent er det første gang et kjøpesenter som dette er bygget i Norge. Dette viser at modulene våre er svært fleksible og kan tilpasses nesten uansett behov, sier Arne Karlsen fornøyd. – Selv om vi møtte på noen utfordringer, så har dette vært et morsomt og spennende prosjekt som også viser at det finnes flere bruksområder for våre moduler.

  Når de endelig er i mål, ser Karlsen at de ikke hadde klart det uten det gode samarbeidet med byggherre Schage Eiendom AS, og deres aktører. - Vi har hatt en tett dialog hele veien og alle parter har hatt tro på at dette skulle vi klare, sier han som i tillegg også roser Moelven, som leverandør av modulene og sine egne underentreprenører Østkran, AK1 Elektro og Allsidige VVS: - Jeg er mektig imponert over det arbeidet de har lagt til grunn i dette prosjektet. De har stått på og jobbet knallhardt for at vi skulle klare dette på den korte byggetiden. – Vi er stolte over at vi klarte å oppfylle de ønsker og krav som de forskjellige butikkene hadde, også Vinmonopolet og Boots Apotek, som stilte spesielt strenge krav til våre moduler, avslutter Karlsen.

  Det midlertidige «Ramirent-senteret» skal være operativt til høsten 2021, når det nye kjøpesenteret er ferdigbygd.

  For mer informasjon, vennligst kontakt:

  Arne Karlsen Ramirent
  Arne Karlsen

  Prosjektleder

  Christina Niemi
  Christina Niemi

  Marketingsjef