Ramirent åpner i Mo i Rana

  19. des 2022

  Ramirent åpner i Mo i Rana

  Ramirent åpner nytt kundesenter i Mo i Rana. Rana har store utbyggingsplaner, og en visjon om å være Norges grønne industrihovedstad. Det er et spennende område for utleieaktøren å satse i – som allerede er inne som leverandør i forbindelse med byggingen av den nye batterifabrikken.

  – Rana kommune har en visjon om å være Norges grønne industrihovedstad, og Ramirent har sagt vi skal være fremst i vår bransje i det grønne skiftet. Vi ønsker å bidra til at kommunen når sin visjon, og etablerer oss i Mo i Rana, sier Salgssjef i Ramirent MidtNord, Kenneth Stallvik. Planen er å åpne i løpet av februar 2023.

  Kenneth stallvik salgssjef i Mo i Rana

  Rana kommune har en visjon om å være Norges grønne industrihovedstad, og Ramirent har sagt vi skal være fremst i vår bransje i det grønne skiftet. Vi kan bidra til at kommunen når sin visjon, og etablerer oss i Mo i Rana, sier Salgssjef i Ramirent MidtNord, Kenneth Stallvik. Utleieaktøren åpner i februar/mars 2023, og er allerede inne som leverandør i forbindelse med byggingen av Freyrs nye giga batterifabrikk.

  Leie fremfor å eie

  Norges største utleieaktør satser tungt på nullutslippsmaskiner og hele 98 % av nye investeringer er på utslippsfritt utstyr. Selskapet investerer stadig i ny teknologi i maskinparken for å ha miljøoptimalt utstyr.

  – Leie fremfor å eie er bærekraftig og miljøvennlig. I dag har Ramirent en lang distanse mellom avdelingen Steinkjer i sør og Bodø i nord. Vi ønsker å være nærmere kundene i Rana- og Helgelandsområdet, og kunne tilby en stor bredde utstyr for både næringsliv- og privatmarkedet, sier Stallvik.

  Leverandør til Freyr Batterifabrikk

  Mo i Rana har mange og store planer. Det er planlagt mye boligutvikling, det skal bygges ny flyplass, ny dypvannskai og ikke minst giga batterifabrikk bygges her. I sistnevnte prosjekt er Ramirent allerede inne som leverandør av brakkeriggen til Hent AS, som skal bygge Freyr Batterys Giga Arctic batterifabrikk. Næringsminister Jan Christian Vestre kaller satsingen på batterifabrikken et lite stykke industrihistorie.

  – Vi er stolte av å kunne være med på den historien, sier Stallvik. – Det gir en veldig god start for oss i Mo i Rana, og er en indikasjon på at det er behov for våre tjenester i området.

  Skal ansette lokal arbeidskraft

  Ramirent er allerede i gang med etableringen, og planlegger å åpne dørene i løpet av februar 2023 i de gamle Felleskjøplokalene i Søderlundmyra. Egil Gjertsen fra Mo i Rana er ansatt som avdelingsleder.

  – Vi har startet rekruttering lokalt etter to ansatte som kan være med å utvikle avdelingen, sier Gjertsen som kommer til Ramirent fra en prosjektlederstilling i Eltel Networks. Tidligere har han vært maskinentreprenør og drevet et privat sykehjem.

  – Inntrykket mitt er at Ramirent er ønsket i området. Det er så mye byggeaktivitet på Mo de neste årene og det trengs mer kapasitet på utleie, kompetanse på maskiner og utstyr og gode løsninger til byggeplassene, sier Gjertsen.

  Egil Gjertsen Ramirent Mo i Rana

  Egil Gjertsen er ansatt som avdelingsleder for Ramirents nye kundesenter i Mo i Rana. Han har startet rekruttering lokalt etter to ansatte som skal være med å utvikle avdelingen.

  Ta kontakt med ditt lokale kundesenter her!
  Christina Niemi
  Christina Niemi

  Marketingsjef