Åpner grønt flaggskip i Oslo2. aug 2022

Ramirent åpner grønt flaggskip i Oslo

Torsdag 18. august er det storstilt åpning av Ramirents nye grønne kraftsenter på Alnabru i Oslo.

For nå er kundesenteret på Alnabru ferdig utstyrt og omprofilert til å bli utleieselskapets grønne kraftsenter i Stor-Oslo. Det aller meste av såkalte «grønne maskiner» i sortimentet er nå tilgjengelig på Alnabru der de ansatte også skal frakte miljøvennlige biodiesel ut til kundene med egne drivstoffhengere.

Konserndirektør Fredrik Brandal påpeker at Ramirent Norge, som markedsleder innen maskinutleie, nå ønsker å ta føringen på utslippsfri utleie i Stor-Oslo. Ramirent Alnabru blir konsernets første grønne kraftsenter, men flere planlegges rundtomkring i landet.

Mener alvor!

– Dette handler slett ikke om grønnvasking. Vi har malt lokalene grønne for å signalisere og visualisere at Ramirent mener alvor med det grønne skiftet. Men det dreier seg om mye mer enn utslippsfrie maskiner. Vi ønsker å gi et tilbud som støtter opp om en sirkulær økonomi der vi gir kundene en fordel ved å leie istedenfor å eie, påpeker konserndirektøren.

Distriktsleder for Ramirent Stor-Oslo, Arne Kristian Tønsberg, bekrefter at det er gjennomført en rekke tiltak for at avdelingen på Alnabru skal bli selskapets grønne kraftsenter i Oslo-regionen. En stor andel av flåten med «grønne maskiner» er overført til avdelingen, og i tillegg skal det benyttes drivstoff-tilhengere, med tank og pumpe, til å levere HVO100 til byggeplassene. Og det legges dessuten opp til en enda mer miljøvennlig logistikk i Oslo med et kortreist transportkonsept for kundene der de minst belastede tidspunktene av døgnet benyttes.

Ramirent mener alvor med det grønne skiftet

DET GRØNNE SKIFTET: – Lokalene er malt grønne for å signaliserer og visualisere at Ramirent mener alvor med det grønne skiftet, sier konserndirektør Fredrik Brandal i Ramirent Norge.

Kompetanse i fokus

Og torsdag 18. august er det altså duket for offisiell åpning av Ramirent-avdelingen der det i dag er ni fast ansatte.

– I tillegg til at det er åpent hus så har vi invitert en rekke kunder og aktører i markedet, og det vil være mulighet til å teste ut en rekke av våre nullutslipps-maskiner. Blant annet har vi en egen stand med bare el-maskiner, opplyser kundesenter-leder på Alnabru; Simen Strandhaug-Larsen.

Ramirent legger for øvrig stor vekt på å kurse og lære opp de ansatte i det grønne skiftet slik at kundene får en grundig veiledning i en optimal bruk av det nye utstyret. – Derfor vil både produktledere, selgere og noen av våre leverandører være til stede under åpningsfesten for å gi nyttig informasjon om maskinene. Vi har dessuten også demo-uke på elektriske maskiner hele den påfølgende uken der kunder og interesserte kan prøvekjøre maskinene, forklarer Strandhaug-Larsen.

Åpningsfest for full musikk

– Åpningsfest for det nye grønne kraftsenteret varer fra klokken 10 til 16.00, og som seg hør og bør blir det musikk, mat og god stemning. Vi ruller inn en foodtruck som serverer pølse, hamburger og brus hele dagen, og vi har også en egen stand med popcorn og ikke minst grønn slush, smiler kundesenter-leder Simen Strandhaug-Larsen som legger til at de også skal arrangeres en konkurranse hvor deltakerne er med i trekningen om å vinne gratis leie av en valgfri elektrisk maskin i fem dager.

Ramirent kundesenter-leder Simen Strandhaug-Larsen

KUNDESENTER-LEDER: – Ramirent legger stor vekt på å lære opp de ansatte i det grønne skiftet, og både produktledere, selgere og leverandører vil være til stede under åpningsfesten for å gi nyttig informasjon om maskinene, opplyser kundesenter-leder på Alnabru; Simen Strandhaug-Larsen.

Kontaktperson: Kundesenterleder Ramirent Alnabru; Simen Strandhaug-Larsen - 450 24 926

Christina Niemi
Christina Niemi

Marketingsjef