Informasjonskapsler

maskinutleie i norge

Erklæring om bruk av informasjonskapsler på Ramirents nettsider

Når gjelder erklæringen om bruk av informasjonskapsler?

Denne erklæringen for bruk av informasjonskapsler (heretter "Erklæringen") beskriver hvordan Ramirent AS (heretter omtalt som "Ramirent", "vi", "oss" eller "vår") bruker informasjonskapsler på sine nettsider. Vennligst les Erklæringen nøye for å forstå hvordan informasjonskapsler kan forbedre din brukeropplevelse av våre nettsider, og hvordan du kan administrere informasjonskapsler på enheten din.

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel, en "cookie", er et lite dataprogram som lagres på din datamaskin, nettbrett eller telefon (heretter samlet "enhet") når du besøker en nettside. Informasjonskapsler kan bidra til å identifisere enheten din når du besøker en nettside og huske nyttige detaljer om dine tidligere besøk for å forbedre brukeropplevelsen. Informasjonskapsler brukes på de fleste nettsteder, inkludert vårt.

Informasjonskapsler alene kan ikke brukes til å identifisere deg, men de kan kobles direkte eller indirekte til deg når de kombineres med annen informasjon. I slike tilfeller kan informasjonskapsler utgjøre personopplysninger. Vi forsøker ikke å identifisere deg personlig ut fra informasjonskapsler. Dersom vi gjør det, sørger vi for at all informasjonen fra informasjonskapslene blir behandlet som personopplysninger i samsvar med gjeldende personvernlovgivning.

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapsler for å:

• Gi deg en bedre brukeropplevelse når du besøker våre nettsider • Gjøre det mulig å angi personlige preferanser • Sørge for sikkerheten på våre nettsider, og • Lage statistisk informasjon om bruken av nettsidene våre, og til å måle effekten av annonsering

Hvilke informasjonskapslerbruker vi?

Vi bruker følgende kategorier av informasjonskapsler på våre nettsider:

Funksjonelle informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er vesentlige for at du skal kunne flytte deg rundt på nettstedet og bruke funksjonene. For eksempel brukes funksjonelle informasjonskapsler til å huske innloggingsinformasjon og språkinnstillinger. Funksjonelle informasjonskapsler kan også brukes til å gjøre ditt besøk på nettstedet mer tilpasset.

Informasjonskapsler for ytelse

Disse informasjonskapslene samler inn anonym statistisk informasjon om hvordan nettstedet vårt brukes. For eksempel kan informasjonskapsler for ytelse hjelpe oss å forså hvordan brukere surfer på nettstedet vårt og markere områdene som brukes mest.

Informasjonskapsler for målrettet annonsering

Disse informasjonskapslene samler informasjon om dine surfevaner. De brukes til å vise annonser som er mer relevante for deg og dine interesser. Vi kan også bruke disse informasjonskapslene til å begrense antall ganger du ser en reklame, og til å evaluere hvordan annonsene på nettstedet vårt når brukerne våre. Disse informasjonskapslene er vanligvis plassert av en tredjeparts annonseringsnettverk for å samle informasjon om dine interesser gjennom adferden din online.

Andre tredjeparts informasjonskapsler

Vi kan også ha informasjonskapsler fra sosiale medier på våre nettsider. Disse informasjonskapslene gjør det mulig å dele hva du har gjort på nettsiden på sosiale medier, som for eksempel Facebook, Twitter og LinkedIn. Vi er ikke ansvarlig for slike informasjonskapsler. Vi anbefaler å lese slike tredjeparters personvernerklæringer nøye.

Hvor lenge lagres informasjonskapsler på enheten min?

Lagringstiden for informasjonskapsler på enheten din deles i to kategorier.

Sesjonsinformasjonskapsler

Sesjonsinformasjonskapsler opprettes per økt, noes om betyr at de varer inntil du lukker nettleseren. Sesjonsinformasjonskapsler lagres ikke på enhetens harddisk.

Varige informasjonskapsler

Varige informasjonskapsler lagres på harddisken din til du sletter dem eller de når sin utløpsdato. Vi lagrer ikke informasjon fra varige informasjonskapsler lenger enn maksimalt 2 år.

Hvilke muligheter har jeg til å administrere informasjonskapsler på enheten min? Du kan godta eller avslå å ha informasjonskapsler i nettleserinnstillingene dine. Du kan også fjerne informasjonskapsel-historikken fra nettleserinnstillingene dine.

Å godta informasjonskapsler er vanligvis den beste måten å sikre at du får det beste ut av nettsidene våre på. Dersom du avslår bruk av informasjonskapsler, kan deler av våre nettsider ha begrenset funksjonalitet på din enhet. Vi anbefaler derfor at du godtar informasjonskapsler.

Jeg har fortsatt noen spørsmål om informasjonskapsler. Hvem kan jeg kontakte?

Dersom du ønsker å vite mer om bruk av informasjonskapsler på nettstedet vårt, kontakt oss gjerne på personvern@ramirent.no. Alternativt kan du etterspørre oversikt over persondata her.