Velg land Kundeportalen
Forside    Nyheter    Safepass™ - «Liten» verdensnyhet fra Ramirent

Safepass™ - «Liten» verdensnyhet fra Ramirent

24.05.2017

Tidligere i vår under Ramirents anleggsdag på Jessheim, kunne man for første gang se deres egenutviklede barrieresystem for arbeid på vei: SafePass™. Nå som «katten er ute av sekken», er de klare for å rulle systemet ut i hele landet.


Systemet er utviklet med tanke på å gjøre anleggsarbeid så trygt som mulig, både for arbeidere og de som ferdes i trafikken. SafePass™, som er utviklet av Ramirents eget utviklingsselskap i Östersund, Jonred.
Produktleder Bjørn Dyngeland i Ramirent, har stor tro på løsningen: - Systemet er svært stabilt og ikke minst fleksibelt, forteller han. – Man kan feste skilt, støybarrierer, kabler og gjerder til barrierene, og det trenger ikke ankres samt at det er enkelt å flytte, sier han.
 
Egenutviklet løsning
SafePass™ er utviklet med HMS i tankene: Den selvlåsende koblingen og styrende pløyde enden, har gjort monteringen tryggere, uten klemrisiko for verken hender eller føtter. – Barrierene er dessuten utformet slik at de minimaliserer risikoen for føreren ved en eventuell kollisjon, forteller Dyngeland
- Vi så at det var et stort potensial for utvikling av barrierene som lenge har vært på markedet. Med hjelp av vårt team av innovatører og ingeniører, klarte vi å få et sikkert system som også gir mulighet for en enkel logistikk, sier Lars Boogh, som ledet arbeidet med å utvikle det nye produktet.

Trygt for syklister
Sammen med SafePass™ systemet har Ramirent utviklet løsningene SafePass™ GS-Matte og SafePass™ GS-Rekkverk – begge utviklet og tilpasset for å gjøre arbeidsområdet tryggere for både arbeidere og trafikanter. – GS-Rekkverket er utviklet slik at for eksempel syklister ikke kan falle over gjerdet, eller hekte styret i gitteret, forklarer Dyngeland.  
Det gulmalte rekkverket har en høyde på 140 cm og er stabilt, takket være solide føtter som kan festes i bakken ved behov. For ekstra sikkerhet kan rekkverket leveres med LED-lys. –GS-Mattene er for øvrig utviklet på en slik måte at syklister effektivt må redusere hastigheten når de sykler ved arbeidsområdet, legger Dyngeland til.
 
Nyheten har allerede vekket interesse hos flere aktører, og man venter de første leveransene i nær fremtid.

Filmen kan sees her
 
[Vedlagte bilder er tatt fra en tidligere test av SafePass™ i Sverige]
 
For mer informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Dyngeland, produktleder Raminrent
Email: bjorn.dyngeland@raminrent.no
Tlf: 917 01 365
 
Vi bruker cookies for at Ramirent skal gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. Les mer.
Ok