Ramirent gir det grønne skifte et solid løft!

  grønt kraftsenter på alnabru

  Nå mener vi alvor!

  Som landets ledende innen utleie av maskiner og utstyr, vil Ramirent gi det grønne skiftet et skikkelig løft. Selskapets nye kraftsenter på Alnabru er det synlige beviset på at de ikke tar lett på oppgaven.

  – Vi gjør det for å vise at vi mener alvor, sier Arne Tønsberg.

  Distriktslederen for Ramirent Stor-Oslo forteller engasjert om selskapets nye miljøprofil. I den forbindelse har de omprofilert hele kundesenteret på Alnabru – både inne og ute – fra selskapets signaturfarge gul, til miljøfargen grønn.

  – Logo og farger er jo en viktig del av identiteten og stoltheten til et selskap, også for Ramirent. Når vi nå har valgt å "tukle" med dette, er det et tydelig tegn på hvor vi vil, mener han

  Grønt kraftsenter

  Oslo har bestemt at kommunens bygg- og anleggsvirksomhet skal være utslippsfri innen 2025. Som markedsleder innen maskinutleie, ønsker Ramirent å ta føringen innen grønn utleie. Det gjør de ved å satse på Alnabru som konsernets grønne kraftsenter.

  – Målet er at vi skal være et grønt utstillingsvindu for hele Ramirent Norge og ikke bare i Stor-Oslo, forteller avdelingsleder Simen Strandhaug-Larsen.

  Nullutslipp og bærekraft står sentralt i stadig flere byggeprosjekter. Anleggsplassene domineres mer og mer av elektriske maskiner. Kravene fra kundene blir større og større. Det forplikter!

  – I Ramirent er vi opptatt av å tilpasse oss markedet og kundene. Derfor ønsker vi å ligge helt i front i bransjens grønne skifte, forteller Tønsberg.

  Grønne maskiner i oslo

  – Vi skal være det grønne utstillingsvinduet for hele Ramirent Norge, og ikke bare i Stor-Oslo, sier Simen Strandhaug-Larsen

  Dette er Ramirent

  • Norges ledende leverandør av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen, samt andre næringer.

  • Ramirent har 3.000 ansatte i ni land i Norden, Sentral- og Øst-Europa.

  • Eid av Loxam som er Europas største maskinutleiekonsern med en total omsetning på 2,2 milliarder Euro og over 10.000 ansatte i 30 land (2021).

  • I Norge har Ramirent en omsetning på 1,1 milliarder NOK, kundesentre fra Alta til Kristiansand og 400 ansatte (2021).

  • Avdelingen på Alnabru har i dag ni ansatte.

  Les mer om Ramirent her!
  elektriske maskiner

  Fremtiden går på strøm og biodiesel

  For Ramirent holder det ikke bare å fikse fasaden når det handler om miljø. For at avdelingen på Alnabru skal bli selskapets grønne kraftsenter, har de gjort en rekke konkrete tiltak.

  – Vi fyller alle våre dieselmaskiner med HVO100 biodiesel, som for øvrig gjelder alle våre avdelinger i Stor-Oslo. Her har vi dessuten stasjonert egne tanktilhengere for effektive leveranser ut til byggeplassene.

  Distriktsleder Tønsberg forteller at de også har overført et stort antall elektriske hjullastere, gravere og andre maskiner til Alnabru – og at alle nye investeringer i maskinparken selvfølgelig er grønne.

  – Ramirent er totalleverandør av bygg- og anleggsutstyr på batteri og strøm. I den forbindelse har vi inngått samarbeid med BKK/Eviny og Nettpartner om henholdsvis ladeløsninger og provisorisk strømforsyning på byggeplasser.

  Når det gjelder transport og logistikk samarbeider Ramirent med flere store kunder om blant annet liftpooler, samlebestillinger og samkjøring.

  – På Alnabru har vi også egne elektriske varebiler som tilbyr grønne utstyrsleveranser i nærområdet, forteller Strandhaug-Larsen.

  nullutslippsmaskiner

  – Best, ikke bare gode

  Tønsberg og Strandhaug-Larsen forteller at selv om de er godt i gang med arbeidet, er det ingen som har fasiten på hvor lenge det grønne skiftet varer.

  – Mange har meninger om hvordan det vil bli, men markedet er i stadig endring. I utgangspunktet er det myndighetene som må legge føringene, med det er Ramirent på lag med kundene som må ta stegene for å få det grønne skiftet til å gå riktig vei.

  Begge forteller om gode tilbakemeldinger fra kundene, som setter pris på at Ramirent leder an i den grønne utleiebransjen.

  – Målet med det grønne kraftsenteret på Alnabru er å vise markedet at Ramirent ønsker å være gode på både fossilfritt og utslippsfritt. Vi skal være best!

  Grønn kompetanse

  For å gjør det enda lettere for kundene å leie grønt, tilbyr Ramirent grundig opplæring.

  – Grønne maskiner krever kompetanse, og ingen maskiner er like. Det er ikke som å sette seg inn i en elbil, trykke på startknappen og kjøre, understreker Tønsberg.

  Nettopp derfor er grundig opplæring av egne ansatte viktig for Ramirent. Hensikten er at kundene skal få mest og best mulig informasjon til å kunne velge riktig maskin til sitt bruk.

  – For eksempel når det gjelder batteridrevne maskiner må du tenke annerledes for å kunne utnytte bruken best mulig med tanke på ladebehov. Noe som ikke minst er viktig vinterstid, poengterer Tønsberg.

  Avdelingsleder Strandhaug-Larsen understreker at de tilbyr et bredt spekter av kurs, ikke bare "grønne".

  – Ramirent Alnabru skal være et kraftsenter både når det gjelder miljø og kompetanse.

  Grønt skifte i oslo