Redning og evakuering – kurs i skadebegrensning og bruk av redningsutstyr

  4. okt 2021

  Ramirent Redning og evakuering – kurs i skadebegrensning og bruk av redningsutstyr

  Riktig valg, og sikkert bruk av utstyr

  Ramirentskolen sitt kurs gir kunnskap om riktig valg, og sikkert bruk av utstyr i forbindelse med redning og evakuering i høyden. Kurset er relevant for alle som arbeider i høyden, uansett bransje.

  Kurset i redning og evakuering skal gjøre brukeren kjent med de forskjellige systemene for redning og evakuering, deres bruksområder og begrensninger.

  – Å lære sikker bruk av rednings- og evakueringsutstyr passer for alle uavhengig av hvilken bransje du jobber i, sier leder for kurset i Ramirentskolen, Frank Nergård.

  Eksempler på relevante yrker og bransjer kan være telemontører og kraftmontører, men også et bredt utvalg av forskjellige yrker i bygg- og anleggsbransjen, industri, vindkraft, vann og avløp.

  Det viktigste du lærer gjennom kurset for redning og evakuering er ifølge kurslederen sikker bruk av redningsutstyr og skadebegrensning.

  Les mer om kurset her!

  Øvelser i redning og evakuering

  Det stilles grunnleggende krav til HMS når det gjelder kunnskap og opplæring innen redning og evakuering i bygg- og anleggsbransjen.

  – Det er et krav om planlegging for å redusere konsekvenser og utarbeiding av beredskap. Forskriftene spesifiserer at du skal ha øvelse og instruksjon ved bruk av redningsutstyr, både teoretisk og praktisk, forklarer Nergård.

  LES OGSÅ: HMS på byggeplass – alt du trenger å vite

  Kurset tar for seg relevante forskrifter, riktig valg og bruk av rednings- og evakueringsutstyr og gir deg kunnskap for å planlegge og gjennomføre en redningsplan.

  – Det handler også om repetisjon av fallsikringsteori, fallenergi, metodikk og praktiske øvelser i redning og evakuering.

  Kurslederen forteller at det ikke er spesifiserte krav om gjentakelse og repetisjon av kurset, men noen bransjer har årlig repetisjon i redning og nedfiring spesifisert i en bransjenorm.

  Ramirentskolen sitt kurs varer i én dag, men kan utvides etter ønske. Kurset settes opp jevnlig, men arrangeres også på forespørsel.

  Påmelding til kurs i redning og evakuering
  Christina Niemi
  Christina Niemi

  Marketingsjef