Lift/personløfter: Ramirent tilbyr kurs for alle yrkesgrupper

  22. sep 2021

  ramirent Opplæring i bruk lifter/personløftere

  Personløfterkurs

  Det er mye å ta hensyn til ved arbeid i høyden og bruk av lift/personløfter. Med Ramirentskolen får du gjennom kursene grundig opplæring med høyt fokus på sikkerhet og korrekt bruk av personløftere.

  Ramirentskolens liftkurs/personløfterkurs har som formål å gi økt kunnskap om sikker bruk av lift/personløfter. De skal skape en bevisst holdning til farene som kan oppstå og lære kursdeltakerne hvordan disse kan unngås.

  – Kurset passer for alle yrkesgrupper som har behov for å utføre arbeid i høyden, der lift/personløfter tenkes å være en fornuftig løsning for oppgaven, forteller kursleder for personløfterkursene i Ramirent, Frank Nergård.

  Ramirent tilbyr generelt kurs for bruk av personløfter, maskinspesifikk opplæring og redning og evakuering fra lift/personløfter. Det er mange oppgaver der personløfter er et foretrukket valg, både ved oppgaver over lenger eller kortere tid.

  – Eksempler på slike oppgaver er tunellarbeid, fjellsikring, fasadearbeid, fasadevask, lyktestolper, høyspentstolper, nybygg og rehabilitering av bygg. Kursene våre passer for alt dette, sier Nergård.

  Krav til bruk av lift/personløfter

  Det finnes en rekke krav til bruk av lift/personløfter i bygg- og anleggsbransjen. Målet med kursene er å legge til rette forholdene for en trygg arbeidsplass.

  – Kravene som stilles til bruk av lift er de generelle kravene vi finner i lovene og forskriftene. Grunnleggende krav er dokumentert teoretisk og praktisk opplæring, forklarer Nergård.

  LES OGSÅ: 152 dødsulykker i byggebransjen mellom 2000-2019

  Det stilles i tillegg krav om maskinspesifikk opplæring, både teoretisk og praktisk. I noen tilfeller kreves det utvidet kompetanse som redning og evakuering av personløftere.

  Les mer om personløftekurset her!
  Opplæring i bruk lifter/personløftere hele året Liftkursene settes opp kontinuerlig gjennom hele året, og varer i åtte timer. Kurset inneholder opplæring i lover og forskrifter, risikovurdering, risiko forbundet med bruk av personløftere og gjennomgang av de ulike klassene og typene. – Vi går også gjennom styrker og svakheter, spesielle hensyn, førbrukskontroll, fallenergi, sikring av personer i lift, redning og evakuering, beredskapsplan, teoretisk prøve og praktiske øvelser.  Når du har gjennomgått kurset, kan du betjene lift/personløftere i ditt arbeid. Det finnes ingen utløpsdato på kurset, men kursleder Frank Nergård mener alle har et moralsk ansvar.  – Alle har en moralsk plikt til å vurdere sin egen kompetanse og gjenta opplæringen om nødvendig.

  Opplæring i bruk lifter/personløftere hele året

  Liftkursene settes opp kontinuerlig gjennom hele året, og varer i åtte timer. Kurset inneholder opplæring i lover og forskrifter, risikovurdering, risiko forbundet med bruk av personløftere og gjennomgang av de ulike klassene og typene.

  – Vi går også gjennom styrker og svakheter, spesielle hensyn, førbrukskontroll, fallenergi, sikring av personer i lift, redning og evakuering, beredskapsplan, teoretisk prøve og praktiske øvelser.

  Når du har gjennomgått kurset, kan du betjene lift/personløftere i ditt arbeid. Det finnes ingen utløpsdato på kurset, men kursleder Frank Nergård mener alle har et moralsk ansvar.

  – Alle har en moralsk plikt til å vurdere sin egen kompetanse og gjenta opplæringen om nødvendig.

  Christina Niemi
  Christina Niemi

  Marketingsjef