Høsttips: Ikke la regnet forstyrre jobben4. okt 2019

Høsttips: Ikke la regnet forstyrre jobben ramiret

Ikke la regnet forstyrre jobben

Regn hører til hverdagen og er noe man ganske enkelt lærer å leve med. Men det er noen få ting som kan gjøre livet enklere på byggeplassen og som også er kostnadseffektivt.

Kunsten å håndtere fukt og vann

Alle maskiner og verktøy er trygge å bruke i regn og snø, men det betyr ikke at de har godt av å være fuktige. Sørg derfor for å ta vare på dem litt ekstra under våte forhold. Innfør en ny vane å ta med deg håndholdte verktøy når du går på pause og la dem tørke i tørkerommet. Større maskiner plasseres i verktøycontaineren. Hvis du bruker laserutstyr, er det viktig å tørke det grundig før du legger det i esken og ikke lukker den umiddelbart. Dette er for å forhindre at den gjenværende fukten siger inn i utstyret og ødelegger det.

Ramirent minigraver

Planlegging letter

Et vanlig problem er kabler som blir liggende i vannpytter, og det er ikke bra. Se på hvordan strømmen skal plasseres, og heng deretter opp kablene. Som vanlig er det best å tenke på dette når du planlegger arbeidsplassen. Husk å feste støpselet på toppen, så den ikke henger og samler vann. Sørg også for å alltid lukke døren til de større strømsentralene.

Gjør det korrekt fra starten

Forbered bygningen for å kunne håndtere større mengder vann ved å støpe pumpegroper og installere lense- eller slampumpe, da er hjelpen allerede på plass når du trenger det. Små ting utgjør en stor forskjell til slutt og kan også spare penger hvis det betyr at verktøy og maskiner varer lenger og arbeidet kan fortsette selv på regnfulle dager.

Kom inn og snakk med oss for flere tips og råd for hvordan du kan forhindre problemer med regn, eller løse problemene som allerede har oppstått.

Kontakt et av våre kundesentre!
Christina Niemi
Christina Niemi

Marketingsjef