Gravemaskin og minigravere – utleie over hele landet28. sep 2022

Gravemaskin, minigraver, utleie, ramirent, det skal lønne seg å leie

Gravemaskin og minigravere – utleie over hele landet

Gravemaskin, minigraver eller elektrisk gravemaskin – ett tonn, ni tonn eller 40 tonn. Ramirent har et stort utvalg gravemaskiner i vår maskinpark, og samarbeider med noen av de beste produsentene på markedet. Vi kan tilby utleie over hele landet, uansett størrelse på prosjektet.

Totalt består maskinparken til Ramirent av 210 gravemaskiner og minigravere og 13 ulike modeller, fra ett tonn til ni tonn, samt et godt utvalg elektriske gravemaskiner.

– Har du behov for en større maskin kan det skaffes på forespørsel. Det er ingen begrensninger for gravemaskinene vi kan skaffe – størrelse, styrke eller gravedybde. Vi samarbeider tett med flere produsenter/leverandører og kan alltid skaffe riktig maskin, sier Ole Johny Transeth, produktsjef i Ramirent.

Utleie av elektrisk gravemaskin og minigravere

Med et felles mål om å gjøre bygg- og anleggsbransjen utslippsfri, har stadig flere begynt å etterspørre elektriske gravemaskiner. Skal du ta hensyn til miljøet, er elektrisk utvilsomt det beste alternativet.

– Vi har flere varianter - 1,9 tonn, 2,5 tonn og 9 tonn. Disse er fra kjente produsenter som Volvo, Wacker Neuson, JCB, Zeron og Kubota, sier Transeth.

– En elektrisk gravemaskin er på ingen måte dårligere enn en fossildrevet maskin. De har samme styrke, effekt, gravedybde og kvalitet. Dette er imidlertid rene batterimaskiner så du må ha tilgang til riktig ladepunkt og nok strøm. Spesifikasjoner for ladepunkt, kapasitet, kilowatt, ampere, volt og annen relevant informasjon vil du finne i den tekniske beskrivelsen for hver av produktene på nettsidene.

– En gravemaskin på 9 tonn vil for eksempel ha behov for et strømuttak på 400 volt og 63 ampere. For mindre modeller kan du lade med 230 volt og 16 ampere, enten med 1-fase eller 3-fase, som gjerne er lettere tilgjengelig, sier han.

Er det ikke god nok tilgang til elektrisitet på byggeplassen, er fossilfritt et alternativ. Alle gravemaskinene i sortimentet til Ramirent kan benyttes med biodiesel, eller HVO100.

Skal det være en utslippsfri byggeplass, kan du i planleggingsfasen ta kontakt med Ramirent for å sikre nok strømtilførsel. Da vil fagekspertene kalkulere det totale energiforbruket du har behov for, og legge til rette for en infrastruktur som sørger for at du kan mate inn nok energi på hele byggeplassen.

HMS på byggeplassen er viktig. Det er mange sikkerhetsrutiner og tiltak på den enkelte byggeplass, men også overordnede krav til kurs for bruk, håndtering, sikring og redning. Hva gjelder så for bruk av gravemaskin?

Gravemaskin - trenger du eget førerkort eller maskinførerbevis?

HMS på byggeplassen er viktig. Det er mange sikkerhetsrutiner og tiltak på den enkelte byggeplass, men også overordnede krav til kurs for bruk, håndtering, sikring og redning. Hva gjelder så for bruk av gravemaskin?

– Du må ha sertifisert opplæring for å manøvrere en gravemaskin med 15 kilowatt effekt og oppover, eller med 20,4 hestekrefter eller mer, forteller produktsjefen.

Kraften vil variere avhengig av modell, men er alltid oppført blant tekniske spesifikasjoner. Du trenger for eksempel ikke sertifisert opplæring for bruk av Wacker Neuson sin ECO Minigraver Hybrid på 1 tonn (9,9 kilowatt), men du må ha sertifisert opplæring for å operere Volvo sin elektriske minigraver på 2,7 tonn (30 kilowatt).

– Det er ikke et krav som privatkunde, men du vil neppe kunne få leie en 9 tonns gravemaskin uten erfaring. I tillegg har du et aktsomhetskrav. Det vil si at du som privatperson vil kunne få vanskeligheter med forsikringsselskapet dersom du ikke har riktig opplæring og et uhell skulle skje.

Hvor stor gravemaskin/minigraver trenger du?

Ved større byggeprosjekter og veiprosjekter benyttes som oftest maskiner fra 9 tonn og oppover. Skal du leie en gravemaskin som privatperson for grøfting eller drenering, vil du klare deg fint med en minigraver på 2 tonn eller mindre.

– For å si det kort og enkelt – desto større gravemaskin, desto større gravedybde, lengre rekkevidde og større skuffe, forteller produktsjefen.

– Det mest sentrale er kanskje hvor dypt du har behov for å grave. I vårt sortiment har vi gravemaskiner som kan gå fra 1,7 meter dybde til 4,6 meter med standardbom- og stikke. Det finnes mye utstyr, som større bom og stikke, grøfteskuffe, smalskuffe, planeringsskuffe og pigghammer – litt avhengig av størrelsen på maskinen.

Rekkevidden følger størrelsen på gravemaskinen, samt bom og stikke.

– Som privatperson er det viktig å huske på at du må få kjørt eller fraktet gravemaskinen inn der du skal bruke den, så ta hensyn til størrelsen på en eventuell port eller gårdsplassen før du velger den største modellen.

LES MER: Spørsmål og svar på gravemaskiner og leie av gravemaskiner

Enkelt å leie gravemaskin med Ramirent


Enkelt å leie gravemaskin med Ramirent

Gravemaskiner er et sesongprodukt og starter når frosten slipper taket. Det er derfor størst etterspørsel fra april til oktober. Sesongen vil imidlertid variere, og varer lenger i Sør-Norge enn i nord.

– Det skal være et godt utvalg ved alle våre avdelinger. Samtlige avdelinger har gravemaskinene det blir spurt mest om, i tillegg til at sortimentet ellers er fordelt etter historiske tall og tidligere etterspørsel, sier Transeth.

Ved leie av oss er du garantert en fast pris, moderne utstyr, samt nærhet og direkte levering til byggeplassen. Maskinene er gjennom en sikkerhetssjekk mellom hver utleie og vedlikeholdes av våre egne mekanikere.

– Vi har gravemaskiner fra kjente produsenter. En av våre største samarbeidspartnere og leverandører er Volvo. De er en ledende, internasjonal produsent av anleggsmaskiner og en av de største selskapene i bransjen.

Leie gravemaskin? Ta kontakt med et av våre kundesentre i dag

Hopp til innholdet
Ingen treff

Søket ga ingen treff