Åpning av ny avdeling i Mo i Rana

  17. apr 2023

  Åpningsfest, Mo i Rana, Ramirent

  Torsdag åpnet firmaet Ramirent offisielt dørene i Vika Næringspark, i Felleskjøpets tidligere lokaler. På parkeringsplassen er det fylt med gule jakker fra bygg- og anleggsbransjen. Alle får servert hamburger utendørs og kake inne i de splitter nye lokalene.

  Tekst av: Rana Blad

  – Vi har nok stekt og servert rundt 240 burgere, smiler Pål Hindenes, selger i Ramirent Trondheim.

  Han er en av flere ansatte i Ramirent region Midt/Nord som har tatt turen til Mo i Rana i anledning åpningen.

  – Vi er her for å bli kjent med kunder, markedet og ikke minst de ansatte, sier han.

  – Det har vært et fenomenalt oppmøte i dag. Det er veldig artig at så mange potensielle kunder kom. Det hadde vært kjedelig å grille for kun 50 stykker, sier Thomas Hovdahl, selger for Ramirent Trondheim.

  Ramirent har 3000 ansatte i ni land i Norden, Sentral- og Øst-Europa, og er eid av det franske konsernet Loxam som er det tredje største maskinutleie selskapet i verden. I Norge har selskapet over 400 ansatte og kundesentre i hele Norge fra Kristiansand i sør til Alta i Nord.

  Nå har firmaet altså etablert seg i Mo i Rana hvor de i dag er tre faste ansatte, med avdelingsleder, Egil Johan Gjertsen, i spissen.

  – Absolutt behov

  – Vi er størst i Norge på utleie av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen, sier Gjertsen og forklarer at firmaet etablerer seg i Rana som en konsekvens av utviklingen som nå pågår i regionen.

  – Det skjer mye i Rana og i regionen, spesielt i bransjen som vi primært leverer til. Der mener vi det er en plass i markedet for oss, sier han.

  Salgsrådgiver i region Nord, Viktor Kristiansen, er enig.

  – Det er absolutt behov for en til aktør i markedet her i Rana. Som utleier til bygg- og anleggsbransjen er det kun en aktør i samme størrelse som eksisterer her. Da er det absolutt behov for konkurranse. Spesielt er behovet til stede med det som har og skal skje her, som flyplassutbygging og batterifabrikk. Begge disse prosjektene er vi spent på framover, sier han.

  Generelt høy byggeaktivitet genererer behovet for firmaet, påpeker Gjertsen.

  – Det pågår også boligbygging og eiendomsutvikling i Rana. Alt av byggeaktivitet krever utstyr som vi tilbyr, sier han.

  – Føler oss godt mottatt

  Kristiansen forklarer at det føles godt at lokalene nå offisielt er åpnet.

  – Vi har jobbet med dette ganske lenge, så det føles som en slags forløsning. Det har likevel vært en del utfordringer langs veien, sier han.

  Gjertsen forklarer at utfordringene omhandler leveranser, som i dag preger store deler av bransjen de er en del av.

  – Skal du ha noe nytt i dag tar ting tid. Dette er på grunn av situasjonen i Europa og resten av verdenssamfunnet. Leveringstiden på det meste er lang, sier avdelingslederen.

  Ramirent

  I Norge het selskapet Bautas frem til i 2010. Bautas ble etablert 1. juni 1997 som et heleid datterselskap av Veidekke ASA, og selskapet vokste kraftig i årene som fulgte. Oppkjøp av flere utleieselskap, blant annet Altima (2004) og Stavdal Maskinutleie (2000) bidro til denne veksten.

  Veidekke solgte Bautas til finske Ramirent høsten 2002. Etter dette ble Bautas beholdt som merkevare frem til 1. juni 2010, hvor navnet ble endret til Ramirent. Fra 2019 tilhører Ramirent den franske Loxam-gruppen hvilket er det tredje største maskinutleieselskapet i verden.

  Ramirent er en ledende leverandør av utleieutstyr til bygg og anlegg og andre industrier. Selskapet leverer til små og store kunder og til alle typer prosjekt.

  Nå er Ramirent Mo i Rana endelig i mål, påpeker Kristiansen og forklarer at denne uken gjennomførte firmaet også en omfattende besøksrunde i regionen til flere potensielle kunder.

  – Vi føler oss godt mottatt. I går kjørte vi såkalte «kanvasdager» hvor vi rett og slett teppebomber markedet med besøk for å spre det «gode budskap». Da var responsen god og vi har et inntrykk av at vi er ønsket i markedet, sier salgsrådgiveren.

  – God teamfølelse

  Kristiansen har vært i Ramirent i hele 17 år.

  – Jeg begynte min karriere i Ramirent på Rygge utenfor Moss, i firmaets tidligere forskalingsavdeling. Siden har jeg gjort mye forskjellig innad i firmaet og har hele veien trivdes i jobben og i konsernet. Det er et fint sted å jobbe, sier han.

  Avdelingsleder Egil Johan Gjertsen er derimot blodfersk i konsernet. Han jobbet tidligere i Eltel Networks avdeling Helgeland. Så ringte en slektning som jobbet i Ramirent.

  – De så etter lokaler i Mo i Rana og etter hvert ble jeg interessert i firmaet og en potensiell jobb, sier han og fortsetter:

  – Det ble bra. Jeg er glad for at jeg gjorde det. Det er en god teamfølelse i konsernet og vi samarbeider godt på tvers av avdelinger. Det betyr trivsel, noe som er viktig for meg. Nå ser Gjertsen og Kristiansen fram til å markere seg på Helgeland.

  – Vi oppfordrer alle til å komme innom for en uformell prat. Ingen kunder er for små eller for stor, sier salgsrådgiveren.

  – Privatpersoner er også velkommen, avslutter avdelingslederen.