Velg land
Forside    Personvernerklæring

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjelder Ramirent AS', org.nr. 984 820 011 ("Ramirent"), behandling av personopplysninger om sine kunder. Personvernerklæringen gir deg informasjon om hvilke personopplysninger Ramirent behandler om deg, hvorfor Ramirent behandler personopplysninger, og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene. Ramirent er underlagt norsk lov, og vil behandle dine personopplysninger i tråd med den til enhver tid gjeldende personvernlovgivning.

Informasjon om cookies/informasjon finner du lengre ned på denne siden.

1. BEHANDLINGSANSVARLIG FOR DINE PERSONOPPLYSNINGER 
Den behandlingsansvarlige er den som bestemmer formålet med og hjelpemidlene for behandlingen av personopplysninger. Ramirent er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles om deg som følge av at du inngår en avtale med Ramirent om leie av utstyr eller maskiner.

Kontaktinformasjon til den behandlingsansvarlige:
[Navn på kontaktperson]
[E-postadresse]
[Telefonnummer]

2. PERSONOPPLYSNINGER SOM BEHANDLES OM DEG
For å kunne oppfylle avtaler med sine kunder behandler Ramirent personopplysninger som navn, tittel/stilling, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingsinformasjon etc., avhengig av hvilken avtale som inngås og om du er privatkunde eller representant for en næringsdrivende. Ramirent behandler også personopplysninger som personnummer, betalingsanmerkninger og andre opplysninger innhentet i forbindelse med utførelse av kredittsjekk, avhengig av hvilken avtale som inngås og om du er privatkunde eller representant for en næringsdrivende.

Personopplysningene Ramirent behandler om sine kunder oppgis av kunden selv, eller innhentes av Ramirent for å utføre en kredittsjekk av kunden i forbindelse med inngåelsen av leieavtalen med Ramirent.

3. FORMÅLENE OG GRUNNLAGET FOR BEHANDLINGEN AV PERSONOPPLYSNINGER
Ramirents behandling av dine personopplysninger forutsetter samtykke fra deg, eller annet rettslig grunnlag. Samtykke kan være gitt etter forespørsel fra Ramirent. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å kontakte Ramirent (se kontaktinformasjonen i punkt 1).

Ramirent behandler dine personopplysninger kun i den utstrekning det er nødvendig for å oppfylle formålene nevnt i denne personvernerklæringen, og Ramirent vil ikke lagre personopplysningene dine lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålene. Som hovedregel lagres personopplysninger så lenge kundeforholdet består. Noen personopplysninger kan lagres lenger dersom det er tillatt eller påkrevet etter gjeldende lov.

Ramirent behandler personopplysningene du oppgir til Ramirent for å oppfylle avtalen med deg eller virksomheten du representerer, for å forbedre Ramirents kundeservice, for å informere deg om Ramirents tjenester, for besvare dine spørsmål og henvendelser, for å varsle deg om endringer i denne personvernerklæringen, for å ivareta Ramirents berettigede interesser, for overholde Ramirents rettslige forpliktelser, gjeldende lovgivning og pålegg fra offentlige myndigheter, samt for å fastsette, gjøre gjeldende og forsvare rettskrav.

4. UTLEVERING TIL TREDJEPARTER
Ramirent kan utlevere personopplysninger for de formål som er fastsatt i denne personvernerklæringen til andre selskaper i Ramirentkonsernet, eller til leverandører og underleverandører som utfører tjenester for Ramirent.

Forholdet mellom Ramirent og slike tredjeparter vil reguleres av en databehandleravtale, og tredjeparter vil kun behandle dine personopplysninger i henhold til Ramirents instruksjoner og for de formål som er fastsatt i denne personvernerklæringen. Ramirent vil forsikre seg om at tredjeparter som behandler personopplysninger på vegne av Ramirent iverksetter nødvendige tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte personopplysninger.

Ramirent vil ikke overføre dine personopplysninger til et land utenfor EU/EØS. Ramirent vil ikke dele, selge, formidle eller på annen måte utlevere personopplysninger om deg på annen måte enn det som fremgår av denne personvernerklæringen, med mindre Ramirent er pålagt dette etter lov eller bindende rettsavgjørelse eller har innhentet ditt samtykke.

5. SIKKERHET FOR DINE PERSONOPPLYSNINGER
Ramirent tar ditt personvern på alvor, og har iverksatt tilstrekkelige sikkerhetstiltak, herunder fysiske, tekniske og organisatoriske, for å hindre at uvedkommende får tilgang til, kan bruke, endre eller lekke personopplysninger som Ramirent har ansvaret for. Kun autoriserte ansatte og samarbeidspartnere som trenger tilgang til dine personopplysninger for å utføre sitt arbeid har tilgang til personopplysningene.

6. DINE RETTIGHETER
Du har rett til å be om innsyn i personopplysningene Ramirent behandler om deg, og til å be om at personopplysninger om deg rettes eller suppleres. Der det rettslige grunnlaget for behandlingen av personopplysningene er samtykke, har du rett til å trekke tilbake ditt samtykke.

Du har rett til å kreve at dine personopplysninger slettes, til å motsette deg visse typer behandlinger og til å få overført personopplysninger Ramirent behandler om deg til en annen behandlingsansvarlig (dataportabilitet). Dersom du mener at Ramirents behandling av personopplysninger er i strid med personvernlovgivningen, har du rett til å klage til Datatilsynet.

Ta gjerne kontakt med Ramirent ved å benytte kontaktinformasjonen i punkt 1 dersom du ønsker å utøve dine rettigheter, ikke lenger ønsker å motta e-post fra Ramirent, har spørsmål til denne personvernerklæringen, eller ønsker ytterligere informasjon om Ramirents behandling av personopplysninger.

7. ENDRINGER
Ramirent vil fra tid til annen gjøre endringer i denne personvernerklæringen. Oppdatert versjon av personvernerklæringen vil til enhver tid være tilgjengelig på Ramirents nettsted her http://www.ramirent.no/personvernerklaering.aspx. Ramirent vil varsle deg dersom det gjøres endringer i personvernerklæringen som krever ditt samtykke.

ERKLÆRING OM BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER PÅ RAMIRENTS NETTSIDER

Når gjelder erklæringen om bruk av informasjonskapsler?
Denne erklæringen for bruk av informasjonskapsler (heretter "Erklæringen") beskriver hvordan Ramirent AS (heretter omtalt som "Ramirent", "vi", "oss" eller "vår") bruker informasjonskapsler på sine nettsider. Vennligst les Erklæringen nøye for å forstå hvordan informasjonskapsler kan forbedre din brukeropplevelse av våre nettsider, og hvordan du kan administrere informasjonskapsler på enheten din. 

Hva er informasjonskapsler?
En informasjonskapsel, en "cookie", er et lite dataprogram som lagres på din datamaskin, nettbrett eller telefon (heretter samlet "enhet") når du besøker en nettside. Informasjonskapsler kan bidra til å identifisere enheten din når du besøker en nettside og huske nyttige detaljer om dine tidligere besøk for å forbedre brukeropplevelsen. Informasjonskapsler brukes på de fleste nettsteder, inkludert vårt. 

Informasjonskapsler alene kan ikke brukes til å identifisere deg, men de kan kobles direkte eller indirekte til deg når de kombineres med annen informasjon. I slike tilfeller kan informasjonskapsler utgjøre personopplysninger. Vi forsøker ikke å identifisere deg personlig ut fra informasjonskapsler. Dersom vi gjør det, sørger vi for at all informasjonen fra informasjonskapslene blir behandlet som personopplysninger i samsvar med gjeldende personvernlovgivning. 

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapsler for å:

• gi deg en bedre brukeropplevelse når du besøker våre nettsider
• gjøre det mulig å angi personlige preferanser
• sørge for sikkerheten på våre nettsider, og

• lage statistisk informasjon om bruken av nettsidene våre, og til å måle effekten av annonsering


Hvilke informasjonskapslerbruker vi?
Vi bruker følgende kategorier av informasjonskapsler på våre nettsider:

Funksjonelle informasjonskapsler
Disse informasjonskapslene er vesentlige for at du skal kunne flytte deg rundt på nettstedet og bruke funksjonene. For eksempel brukes funksjonelle informasjonskapsler til å huske innloggingsinformasjon og språkinnstillinger. Funksjonelle informasjonskapsler kan også brukes til å gjøre ditt besøk på nettstedet mer tilpasset. 

Informasjonskapsler for ytelse
Disse informasjonskapslene samler inn anonym statistisk informasjon om hvordan nettstedet vårt brukes. For eksempel kan informasjonskapsler for ytelse hjelpe oss å forså hvordan brukere surfer på nettstedet vårt og markere områdene som brukes mest. 

Informasjonskapsler for målrettet annonsering
Disse informasjonskapslene samler informasjon om dine surfevaner. De brukes til å vise annonser som er mer relevante for deg og dine interesser. Vi kan også bruke disse informasjonskapslene til å begrense antall ganger du ser en reklame, og til å evaluere hvordan annonsene på nettstedet vårt når brukerne våre. Disse informasjonskapslene er vanligvis plassert av en tredjeparts annonseringsnettverk for å samle informasjon om dine interesser gjennom adferden din online.

Andre tredjeparts informasjonskapsler
Vi kan også ha informasjonskapsler fra sosiale medier på våre nettsider. Disse informasjonskapslene gjør det mulig å dele hva du har gjort på nettsiden på sosiale medier, som for eksempel Facebook, Twitter og LinkedIn. Vi er ikke ansvarlig for slike informasjonskapsler. Vi anbefaler å lese slike tredjeparters personvernerklæringer nøye. 

Hvor lenge lagres informasjonskapsler på enheten min?
Lagringstiden for informasjonskapsler på enheten din deles i to kategorier.

Sesjonsinformasjonskapsler
Sesjonsinformasjonskapsler opprettes per økt, noes om betyr at de varer inntil du lukker nettleseren. Sesjonsinformasjonskapsler lagres ikke på enhetens harddisk. 

Varige informasjonskapsler
Varige informasjonskapsler lagres på harddisken din til du sletter dem eller de når sin utløpsdato. Vi lagrer ikke informasjon fra varige informasjonskapsler lenger enn maksimalt 2 år. 

Hvilke muligheter har jeg til å administrere informasjonskapsler på enheten min?
Du kan godta eller avslå å ha informasjonskapsler i nettleserinnstillingene dine. Du kan også fjerne informasjonskapsel-historikken fra nettleserinnstillingene dine. 

Å godta informasjonskapsler er vanligvis den beste måten å sikre at du får det beste ut av nettsidene våre på. Dersom du avslår bruk av informasjonskapsler, kan deler av våre nettsider ha begrenset funksjonalitet på din enhet. Vi anbefaler derfor at du godtar informasjonskapsler.

Jeg har fortsatt noen spørsmål om informasjonskapsler. Hvem kan jeg kontakte?
Dersom du ønsker å vite mer om bruk av informasjonskapsler på nettstedet vårt, kontakt oss gjerne på kundeservice@ramirent.no