Velg land
Forside    Nyheter    Ramirent med internt IA-løft

Ramirent med internt IA-løft

08.05.2017

6. april holdt Ramirent samling for verneombudene i selskapet hvor de ble informert Inkluderende Arbeidsliv (IA) og HMS. – Det er viktig at alle kjenner til mulighetene og de løsninger som er tilstede, forteller Niklas Glerup, HMS Koordinator i Ramirent. - Det er bedre å få våre kolleger raskt tilbake på jobb, enn å la de gå sykmeldt over lengre tid.


– Det er viktig at alle kjenner til de forpliktelser og muligheter som eksisterer for en IA bedrift, forteller Niklas Glerup, HMS Koordinator i Ramirent. – Med god dialog og tilrettelegging kan man unngå sykemeldinger helt eller delvis. Det er mye bedre for alle parter å forebygge enn å reparere.
- Ramirent er en inkluderende arbeidsgiver og vi ser at med alle våre verneombud fra Alta i nord til Kristiansand i sør kan vi få ambassadører for Inkluderende Arbeidsliv lokalt, understreker han.
 
IA er lønnsomt for bedriften
Lise Hermansen Skjæraasen, rådgiver fra NAV arbeidslivssenter Akershus holdt et innlegg om IA og om verneombudets rolle i en bedrift. – Vi tilbringer svært mye av vår tid på jobben, og da er det viktig at vi trives, forteller hun. – Norske ledere er flinke til å jobbe for å tilpasse arbeidsdagen til sine ansatte for å få dem fort tilbake på jobb. Og jeg synes Ramirent har innarbeidet gode rutiner og regler innen HMS og inkluderende arbeidsliv. Vi hadde gode diskusjoner og jeg fikk gode tilbakemeldinger, hvor mange av verneombudene følte at de hadde blitt mer bevisst sin rolle i forbindelse med IA, sier hun.
- Trivsel er lønnsomt, påpeker Skjæraasen. - Arbeidsplasser med lite sykefravær og godt nærvær er helsefremmende, mer lønnsomme og mer konkurransedyktige. Godt IA arbeid er lønnsomt for bedriften. Verneombudene og deres samarbeid med ledere og tillitsvalgte er viktige i denne sammenheng.
 
- I Ramirent har vi flere eksempler på konkrete tiltak hvor vi har tatt grep for å tilrettelegge arbeidsdagen til de som har skadet seg eller ikke kan jobbe på samme måte lenger. – Vi har blant annet et eksempel med en kollega som skadet benet sitt og i en periode ikke lenger kunne utføre sitt vanlige arbeid, forteller Niklas Glerup. – Vedkommende er nå under opplæring i bruk av bedriftens ERP-system.
 
Asbest er en stor utfordring

Stephan Mejdell fra R3 Entreprenør AS, ga de fremmøtte en skikkelig a-ha opplevelse da han kunne røpe at det fortsatt er store utforminger innen asbesthåndtering her til lands: - Vi har over 200 asbestjobber i året, forteller han. Kunnskapen om asbest er et sørgelig kapittel: Vi møter mange nyutdannede fra yrkesfagene som knapt vet hva asbest er, sier en skuffet Mejdell.
Han kunne fortelle at svært mange som pusser opp huset sitt og bruker utleide maskiner fra aktører som for eksempel Ramirent, ofte ikke er klar over at man utsettes for asbest. - Det er svært mange bygg som trenger å rehabiliteres. Asbest ble ikke forbudt før etter 1980, og man kan finne dette i gulvbelegg, lim, maling og sparkel – bare for å nevne noe, forteller han. – Når man da bruker en maskin for å støvsuge eller slipe, havner dette inn i filteret som man tar med seg. Dette kan være farlig!
 
- Dette var en skikkelig vekker, forteller Niklas Glerup. - Vi har bestemt å ta tak i dette med en gang, og vil få tilsendt opplæringsmateriell om asbesthåndtering fra R3 Etreprenør som nå skal distribueres i hele organisasjonen, avslutter Glerup.
 
For mer informasjon, vennligst kontakt:
Niklas Glerup, HMS-koordinator Ramirent
Niklas.glerup@ramirent.no
Tlf: 982 99 158
 
Lise Hermansen Skjæraasen, Rådgiver NAV Arbeidslivssenter Akershus
Lise.Hermansen.Skjeraasen@nav.no
Tlf: 954 02 142
 
Stephan Mejdell, Prosjektleder Miljøsanering R3 Entreprenør AS
sm@r3.no
Tlf: 982 82 332
 
Odd Gunnar Westre, hoved verneombud Ramirent Norge
odd.westre@ramirent.no
916 02 718
 
Vi bruker cookies for at Ramirent skal gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. Les mer.
Ok