Velg land
Forside    Nyheter    Ramirent arrangerte egen sikkerhetsdag for kunder

Ramirent arrangerte egen sikkerhetsdag for kunder

13.11.2017

Ny teknologi gjør det lettere å sikre byggeprosessen i forkant. 2. november presenterte Ramirent blant annet Virtual Reality (VR) i sitt første Safety Days-arrangement.

– Fordelen er at man kan simulere inspeksjon av byggeprosessen på et tidlig tidspunkt, sier prosjektingeniør Jan-Ove Lytomt i Ramirent.

Rundt 30 interesserte kunder hadde møtt opp på Ramirent sitt lager og verksted i Enebakk for å få med seg det siste innen sikkerhet på byggeplassen. En av løsningene som ble presentert, var VR-inspeksjon av byggeplassen. 

– Her går vi inn i byggeprosessen på et tidlig stadium og kan avdekke feil allerede før man har begynt byggingen, forteller Lytomt.

Kostnadsbesparende teknologi
NCC i Trondheim har allerede tatt i bruk teknologien på Lyngården-prosjektet, hvor både stillassikring og kantsikring sjekkes via VR-teknologi. 

– Dette er mye mer effektivt enn å sitte og lese ut av tegninger. Nå kan man se bygget i 1:1 skala og gir en mye mer realistisk opplevelse. Dessuten er det kostnadsbesparende for entreprenøren, ettersom man kan avdekke feil tidlig. Dette kan bli dyrt dersom man må utbedre dem på et senere tidspunkt, understreker Lytomt.
Lytomt forteller også at de bruker AR- teknologi (augmented reality/ utvidet virkelighet) for å kunne ta med seg BIM (digitale Bygnings Informasjons Modeller) ut på byggeplassen. 

- AR-Teknologi lar oss kombinere det som er virkelig og det digitale. Dette gjør at vi kan gå ut på byggeplassen for å se hvordan den vil se ut om eksempel to uker. Da kan vi se om byggeplassen stemmer i forhold til den planlagte fremdriften og vi kan eventuelle gjøre tiltak som gjør at vi kan opprettholde fremdriften. Dette gjør vi for å ligge i forkant av produksjonen, og for å forhindre stans, avslutter han.

Det var ikke bare digitale løsninger Ramirent presenterte: Ramirents egenutviklede barrieresystem for en sikrere veiarbeidsplass, ble også viet stor oppmerksomhet. Systemet er utviklet for å gjøre anleggsarbeid tryggere, både for arbeidere og de som ferdes i trafikken. SafePass er utviklet av Ramirents eget utviklingsselskap i Östersund, Jonsereds.

Stort engasjement
Siden det er sikkerhet som var tema på samlingen, var også HMS-elementer som riktig belysning og produktspekteret i denne kategorien, vektlagt. I tillegg fikk de fremmøtte se og prøve, Ixolift, en ny arbeidsplattform med justerbar høyde.

- Arrangementet var nok etterlengtet, forteller Belinda Sandberg, Marketing Manager, i Ramirent Norge.

– Både kunder og Ramirents egne ansatte satte pris på en oppdatering innen HMS på byggeplassen. Spesielt synes kundene at det var nyttig å se at vi legger så stor vekt på sikkerhet på byggeplassen og hvilke løsninger som finnes der ute. Vi er svært opptatt av produktutvikling, og vi ønsker jo at våre kunder er trygge på arbeidsplassen, forteller Sandberg.

– Også internt i Ramirent var dette en positiv opplevelse. Engasjementet var stort, og man kan se at de var stolte av arbeidsplassen sin, avslutter hun.
 
Vi bruker cookies for at Ramirent skal gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. Les mer.
Ok